Tort naleśnikowy na słono

Składniki

Ciasto naleśnikowe:

  • 1 szklanka mleka
  • 1 szklanka mąki
  • 2 jajka
  • szczypta soli
  • 2 – 3 łyżki oleju
  • 1/2 szklanki wody jeżeli ciasto wychodzi za gęste dolewamy więcej

 

Dodatki do przekładania naleśników:

  • 1 op krem twarogowy z papryka SERTOP 100 g serka topionego śmietankowego z kolorowym pieprzem SERTOP
  • 100 g serka topionego śmietankowego ziołowego z czosnkiem SERTOP
  • 100 g sera topionego OSCAR z szynką SERTOP
    100 g sera topionego kiełbaski - naturalny SERTOP
  • 3 kostki sera topionego złoty ementaler SERTOP
  • 3-4 plastry szynki gotowanej
  • papryka marynowana słoik
  • orzeszki piniowe
  • orzechy włoskie
  • pistacje
  • bazylia
  • szczypiorek
  • cebula czerwona
  • szpinak baby
  • rukola
  • szczypiorek
  • pistacje
  • tuńczyk w oleju puszka
  • czerwony pieprz
  • sól i pieprz
  • folia spożywcza

Przygotowanie

Autor: Kinga Paruzel

Naleśniki

Wszystkie składniki ciasta wymieszać razem do połączenia składników. Smażyć na rozgrzanej patelni teflonowej bez dodatku tłuszczu.

Przygotowanie tortu naleśnikowego

Naleśniki przekładać jeden na drugi tak jak tort w kolejności:
1.100 g serka topionego śmietankowego ziołowego z czosnkiem SERTOP, szpinakiem Baby i orzeszkami pini
2. 100 g sera topionego OSCAR z szynką SERTOP, plastrami szynki i szczypiorkiem
3. 1 op krem twarogowy z papryka SERTOP, pokrojona w paseczki papryka z zalewy
4. 100 g serka topionego śmietankowego z kolorowym pieprzem SERTOP, orzechami włoskimi i bazylią
5. 100 g sera topionego kiełbaski - naturalny SERTOP, rukolą, tuńczykiem  i czerwona cebulą.
Ostatni naleśnik udekorować serkiem topionym Złoty Ementaler wyciskanym z szprycy i pistacjami oraz czerwonym pieprzem

Ułożyć. Zawinąć w folię, wstawić na godz do lodówki. Kroić jak tort:)

  • Znajdź nas na
Wszelkie prawa zastrzeżone , ©2013. Sertop Sp. z o.o
Projekt i wykonanie: Grupa Leonardo

 

PROW

 

EUROPEJSKI FUNDUSZ ROLNY NA RZECZ ROZWOJU OBSZARÓW WIEJSKICH: EUROPA INWESTUJĄCA W OBSZARY WIEJSKIE

Operacja mająca na celu unowocześnienie produkcji SERTOP Sp. z o.o. poprzez wprowadzenie nowego produktu  - serów w plastrach
oraz inwestycji związanej z ochroną klimatu – pompy ciepła współfinansowana jest ze Środków Unii Europejskiej w ramach działania
 
4.2 Wsparcie inwestycji w przetwarzanie  produktów rolnych, obrót nimi lub ich rozwój.

Programu Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2014 – 2020

Przewidywane wyniki operacji: Poprawa konkurencyjności poprzez wzrost wartości dodanej podstawowej produkcji rolnej.

 

FUNDUSZE EUROPEJSKIE - DLA ROZWOJU INNOWACYJNEJ GOSPODARKI.
INWESTUJEMY W WASZĄ PRZYSZŁOŚĆ.

SERTOP sp. z o.o. realizuje projekt „Wdrożenie Planu Rozwoju Eksportu dla Firmy SERTOP sp. z o.o.”
współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego w ramach Programu Operacyjnego - Innowacyjna Gospodarka Priorytet VI -
Polska gospodarka na rynku międzynarodowym, Działanie 6.1 Paszport do eksportu.
Projekt ma na celu zwiększenie udziału sprzedaży produktów firmy na rynkach zagranicznych.

Wartość projektu: 400 000 PLN
Wartość wsparcia ze środków UE: 200 000 PLN
Okres realizacji projektu: 01.04.2012 – 31.03.2014

 

eu.png (../download/obrazki_do_tekstow)

FUNDUSZE EUROPEJSKIE - DLA ROZWOJU INNOWACYJNEJ GOSPODARKI.
"DOTACJE NA INNOWACJE"

SERTOP sp. z o.o. realizuje projekt "Wsparcie działań eksportowych Spółki SERTOP na wybranych rynkach."
współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego w ramach Programu
Operacyjnego - Innowacyjna Gospodarka Priorytet VI - Polska gospodarka na rynku międzynarodowym,
Działanie 6.5 Promocja Polskiej Gospodarki
Projekt ma na celu wsparcie działań eksportowych Spółki SERTOP na wybranych rynkach.

Wartość projektu: 722 827,00 PLN
Udział Unii Europejskiej: : 444 675,00 PLN
Okres realizacji projektu: 14.05.2012 – 31.05.2015

Osoba wyznaczona do kontaktu:  foto_ab.gif (../download/obrazki_do_tekstow)

Aneta Będkowska  
+48 32 329 12 35  

logo_ig.png (../download/obrazki_do_tekstow) logo_mg.png (../download/obrazki_do_tekstow)